Underbara helger

Vi drog till Åland och stannade en dag.
Som att åka utomlands fast ändå så nära.
Fullt med folk.
Såg två kollegor och hälsade på en. Får man aldrig vara ifred?
Havsbadet var helt fantastiskt. Så varmt. Det var ljummet. Minst 25 grader skulle jag tro.
Fick gå en halvmil innan jag kunde doppa mig. Det är sååå långgrunt. Men perfekt för Ozzy.
Han njöt och sjöng när han badade. Massa vågor från räjsingbåtar som puttade honom :)
 
Ät inte lunch i Mariehamn. Don´t do it! Du får torr hamburgare som är hård att du nästan tappar plomberna.
Men jag har ju värsta kontot hos tandis så för mig kvittar det.
 
Hemresan gick bra. Ozzy sprang som en galning mellan leksakerna på båten. Ett stort plus till Viking som utökat utrymmet för ungarna. Han njöt och hade så kul. Helt dyngsur i svett.
Vilt och galet i bollarna. Ta bort skiten! Ohygieniskt och äckligt. Barn som blir som förvildade och skriker och gapar och slåss och knuffas och trängs och puttas. Orka!
Vi satt precis utanför och så kommer det en kvinna småspringandes till sin man. Hon är upprörd och bedrövad. Hon hade stått och passat på sitt barn och ser ett annat litet, liitet barn göra nån volt i bollhavet och barnet gjorde sig illa och grät. Hon kollade efter barnets föräldrar. Men det kom ingen. Ett litet större barn, ett liiitet större barn går fram till det lilla barnet och tröstar det. Kvinnan frågar det större barnet om det där var hans lillasyster? Ja svarade han. Vart är din mamma och pappa? Han svarar: jag passar henne, mamma och pappa sitter på däck...
 
När jag hör det får jag en klump i halsen. Jag mår illa. Fy fan vilka oansvariga föräldrar! Hur kan man lämna sina barn ensamma? Hur mycket koll har man då? Hur kan man lämna sitt lilla barn ensamt med sitt lite äldre barn? Skaffa barnvakt om du är så jävla törstig! Åk inte till Åland med dina barn om du tänkt kröka ner dig!!! Jag gick till bollhavet för att se om även jag kunde se de små, men hittade dem inte. Kanske däcksittarna hade kommit tillbaka.
 
När vi satt där så var det en del vuxna som sa: stanna här, vi ska bara till taxfree.
Ta med kidsen för fan!
Jag skulle aldrig kunna gå ifrån mina barn.
Vad som helst kan ju hända under den tiden jag är borta ju :(
 
Sol, sol, sol!
Jag hatar sol när jag jobbar.
Då är det hemskt, vidrigt och svettigt.
Det klibbas och kladdas och värmen gör oss sega. 
Ventilationen i lokalen är inte på topp och det kryper larver i sängarna. Blä!
 
Sol, sol, sol, sluta klaga på solen. Det är toppen med sol när jag har lediga dagar. Tre dagar i rad. Det är lyx och jag njuter. Vad som inte är bra är att man ska ligga på fullproppade sandstränder och den ena kollegan efter den andra möter man och jag vill ha mina blåkläder på mig och inte säga hej halvnäck :/
Får man aldrig vara ifred? ;)
Idag fick jag hålla en kollegas lillprins. Men guuud så söt. Gullunge! Alldeles superblå ögon. Så liten och rar. Tur att jag inte fick vara ifred :)
 
Häjkon Bäjkon
Lonken Sponken!