Towes Blogg

En 5-barnsmors bekännelser

Brevväxling med Lommarskolans rektor

Publicerad 2016-02-26 10:41:16 i Allmänt,

Meddelande till Lommarskolans elever och föräldrar.

Vi på Lommarskolan arbetar ständigt med att skapa en trygg och trivsam miljö för våra elever. Efter den ryktesspridning som nu pågår vill vi berätta att lärarna arbetar förebyggande och främjande utifrån vår värdegrund. Om det kommer till vår kännedom att elever på skolan upplever sig kränkta eller otrygga oavsett anledning tar vi tag i det på en gång enligt planen för diskrimineringar och kränkande behandling och utreder händelsen och vidtar åtgärder.

Just nu sprids inlägg i sociala medier där Lommarskolan får kritik för att dela lokaler med SFI. Grundskolans elever påstås ha utsatts för sexuella trakasserier av de äldre eleverna. Vi delar inte den uppfattningen och vi har en ständig dialog med lärarna på SFI för att hitta gemensamma lösningar för hur verksamheterna ska fungera vid bland annat raster och lunch. SFI elever finns i sin avdelning på vår skola. De har egna tider för raster och lunch och då har Lommarskolans elever lektioner.

Jag hoppas att ni, precis som jag, fortsätter att ha fullt förtroende för personalen på Lommarskolan.

Ni är välkomna att besöka skolan och vi bjuder gärna på lunch.

 Med vänlig hälsning

Helena Malmsten

Rektor

helena.malmsten@norrtalje.se

tel 0176-71360

___________________________________________________________________________________

Hej!

Hur kan ni gå ut med ett mail där ni säger att SFI-eleverna inte finns bland Lommarskolans elever? Och hur kan ni säga att ni inte delar uppfattningen av vad som kan läsas på sociala medier ang sexuella trakasserier? 

Jag har pratat med mina barn och båda har sett dem bland eleverna och där en lärare har fått lov att be dem avlägsna sig. Ett av mina barn har berättat att de finns runt dem och spelar pingis. Samma barn har även pratat med den utsatta flickans kompisar som var med vid händelsen.

Det är ju klart att vi blir oroliga. Att min 12-åriga flicka kanske blir nästa "offer". Att min tonårspojke kanske får en gest mot sig eller nåt värre....

Varför måste ens unga vuxna vistas tillsammans med barn? De borde gå på Roden eller i andra lokaler. 

Allt känns oroligt kring Lommarskolan.  Rektorer byts ut ofta. Lärare slutar. Rykten går om nedläggning.... En sista fråga: vad gjorde polisen där igår?...

Hälsningar Towe Sandlund

_______________________________________________________________________________________

Hej
Tråkigt att läsa om ditt missnöje runt Lommarskolan. Jag försöker ge er information om hur det är just nu. Eleverna  finns där men sköter sig själva. Vet ej vad du menar riktigt men du är välkommen att hälsa på och bilda dig en egen uppfattning.
Gällande polisens närvaro så ingår det i närpolisernas uppdrag att besöka skolor och vistas bland eleverna. De besökte olika skolor under gårdagen., även vår skola..
Mvh
Helena Malmsten
Rektor
_______________________________________________________________________________________
Hej!
 
Jag har inte uttryckt något missnöje. Utan jag har uttryckt min oro för mina och andras barn.
Du svarar inte på mina frågor ej heller kommenterar något om oron inför läraravhopp, rykten om nedläggning m.m.
Barnen kommer hem från skolan och säger att lärarna säger att de inte vet hur det ska bli längre fram om skolan kommer finnas kvar eller ej...Barnen blir oroliga om din personal går runt och säger så. Jag som förälder har inte blivit meddelad om att något sådant är på gång, ej heller läst på kommunens hemsida eller i media.
 
Barnen har berättat att man direkt när händelsen hände, då en äldre elev hade visat tecken för samlag till en av flickorna, gick till en lärare och berättade och att den läraren sagt att denne på en gång skulle meddela rektorn, dig. Men ändå förminkas händelsen i brevet. Och det var just det jag ifrågasatte.
 
Att så stora barn och även unga vuxna (fyllt 18 år) ska vistas bland 12-åringar har jag mindre förståelse för.
Jag vill att mina barn ska vara trygga på skolan. Känna sig lugna och inte vara oroliga över att något stort barn ska göra tecken när de går förbi.
 
/Towe
________________________________________________________________________________________

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Towe

En 51-årig tjej med tokhumor och trollhumör. Bor mitt i Norrtälje med min man Frallan och barnen Albin 19 år, Hilda 15 år och Ozzy 7 år. Angelica 28 och Fredrik 26 har flyttat hemifrån och i dagarna ska jag bli mormor för första gången

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela