Towes Blogg

En 5-barnsmors bekännelser

Gjort det!

Publicerad 2013-08-27 19:06:47 i Allmänt,

Jag hatar att putsa fönster. Alltid gjort. I mitt forna liv har jag lyckats förhandla bort det där på ett snyggt sätt. Jag kan inte putsa fönster. Det blir fult och det blir hatiska ränder. I hate!
 
Satt och pratade med en kollega, en manlig sådan om att anlita fönsterputsarfirma inför flytten i höst. Men nej nej sa han gör inte det. Köp en fönstertvätt. Det är värt varenda krona. Jag lovar sa han. Jag köpte en till min fru i morsdagspresent. Men för tusan, man ger inte bort presenter som uppmanar till städning! Han gjorde det iaf och jag tror att det är just han som sköter fönsterputsningen hemma nu. Förståligt.
 
Okej, jag har sett på något program att den är hur bra som helst och att man inte ångrar sig. Men att de är dyra. Jag köpte en. Jag gjorde det! Och jag vill bara säga: KÖP EN! Herregud så lättsamt. Herregud så bra det blir. Jag ångar ingenting. Värt alla pengar i världen! Jag är kär i min Kärcher Fönstertvätt!
 
 

Byten

Publicerad 2013-08-27 13:11:27 i Allmänt,

Nu är det många byten på gång
 
Byte av lägenhet
Byte av BH-storlek
Byte av byxstorlek
Byte av avdelning
 
Igår kom min chef och tog i hand och sa tack för den här tiden på ett skämtsamt sätt.
Från och med 9 september har jag officiellt bytt både chef och avdelning.
Det känns så himla bra.
Jag trivs som bara den.
Skrattar hela dagarna vilket gör att det är mycket lättare att jobba.
Den ena dagen är inte den andra lik, vilket också är bra för trivseln.
Jag gillar när det händer saker. Jag gillar krångliga människor.
Jag gillar!
 

Nedstämd stad

Publicerad 2013-08-27 12:36:51 i Allmänt,

En rökpelare sprider sig över staden. Över mitt kvarter. Jag ser den från köksfönstret. Det luktar brandrök om mitt hår och och mina kläder. Det sprider sig och kommer in i lägenhetens ventilationssystem. Det är en sorgens dag som vilar över Norrtälje.
Ett HVB-hem stod i lågor i natt och flera befaratas ha omkommit.
Jag drabbas inte personligen, men överallt syns röken. Överallt syns kommentarer i sociala medier. På nyheterna tar de upp det. Det går inte att undvika att tänka på vad som hänt. Alla vet. Alla känner av. Alla tänker på det.
 
Igår såg jag ett program om en liten tjej lika liten som min minsta som hade fått 90 %-iga brännskador för att mamman hade glömt en cigg i barnets rum. Då blir jag förbannad. Sluta rök! Sluta rök inomhus! Idioti!
 
Nu vet ingen om det just är en glödande cigg som orsakat det här. Det kan mycket väl vara anlagd brand. Men brand är läskigt. Brand och vatten är det läskigaste som finns. Något människan inte kan rå på om det går för långt.
 
Lek inte med elden, du kan kissa på dig i natt sa alltid de vuxna när man var liten.
Just det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Towe

En 51-årig tjej med tokhumor och trollhumör. Bor mitt i Norrtälje med min man Frallan och barnen Albin 18 år, Hilda 15 år och Ozzy 7 år. Angelica 27 och Fredrik 25 har flyttat hemifrån

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela