Towes Blogg

En 5-barnsmors bekännelser

Merry fucking x-mas

Publicerad 2016-12-20 17:51:00 i Allmänt,

 
Asså...jul...härligt och mysigt och...jaa stressförjävlig...
 
Gör köttbullar i ugn. Perfekt. Slipper skaka pannan. Mätet upp och kryddar på. 
Helvete! Läser recept på 1 kg men har ju i endast 500 gram. Bort med lite ströbrödskladd så det inte smakar tjockt. Äntligen klara. Men skit också.  Gick åt helvete.  Smaklösa. 
Gör gröt. Ofukuserad.  Tänker på annat. Glömmer bort 10 minuterskokningen. I med 2 liter mjölk. Vafan! Mamma vad gör jag? GÖR OM OCH GÖR RÄTT.  
Fixar knäck. Har JGs råd i huvudet.  Gör på plåt Towe  men spisen är så snabb. 125 grader går snabbt. Panik. Det blir snabbt brunare.  125 blir mer. Häller ut skiten på plåt. Glömmer mandel och smör. Fan!! Gör om. 
 
Det lugnar sig men känner mig för en stund som Sunes pappa när han står i köket. Orka!!
 
Senare öppnar jag kylen och vad händer? Ut flyger plåten med knäcken. Ut på golvet men lyckligtvis åt rätt håll. Pust. Stön. 
Go jul Laba!
 

Finnas till

Publicerad 2016-12-18 18:06:59 i Allmänt,

När stora ögon är ledsna
När munnen ler men ögonen är trötta
När den glada rösten låter tung
När hoppsansastegen byts mot tunga steg
Då vill trollspöt tas fram och snurra några varv och hela. Hålla i famnen och krama sönder. Krama hårt. Hålla om. När avstånd är långa. När lugnande ord kan hjälpa. När förstående öron lyssnar. Inflikar. Ger råd. Skojar till och skrattar ihop.  En lunchdejt med andra. Ett snapchatmess som roar. En bild på messenger. 
När stora ögon ser piggare ut. När tunga rösten låter gladare. Att finnas till. Det är det bästa. 
❤❤❤
 

Towe Powe Skarevarevowe, Eva Peva Sleva

Publicerad 2016-12-14 16:14:11 i Allmänt,

Barn rimmar. Barn trollar med orden. Barn leker med bokstäverna. De drar ifrån bokstäver och lägger till nya. Ljudar och bildar nya ord. Towepowe. Frallanpallan. Jag vill inte heta Ozzy. Jag vill heta nåt annat. Vad vill du heta då? Jag vill heta Ozzy Osbourne.
 
Kan du säga mitt namn? Du vet inte vad jag heter. Jag heter Ozzy. Kan du säga det? Nä. Jo. Nä. Jo. Du kan inte säga Ozzy. Du kan inte svenska, för du kan inte säga mitt namn. Jo. Nä. Jo. Nä.
 
5-åringarna leker och stojar. Jag kommer till förskolan (bäst jag skriver det så jag inte får bastning när jag säger dagis) och möts av en kavat 5-åring. Towe, vill du ha hästskit till middag? Här får du hästskit. Tack vad snällt, men jag vill hellre ha gräs och stenar. Samme grabb springer till en pappa och frågar samma fråga. Men han är mätt för han har ätit bajs hela dagen. 5-åringen skrattar så där högt och överdrivet som bara en 5-åring kan. Han leker och fantiserar och tycker det är kul med kompisarnas mammor och pappor som är med i leken.

En storasyster berättar om hur det är när hon går förbi ett dagis. Då haffar ju ungarna henne och ställer hundra frågor. Vad heter du? Hur gammal är du? Angelica? Är du från ett annat land? Jag har aldrig hört det förut? Oj är du 25, vad gammalt, som min pappa. "Så svarar man på dem och går vidare bara. För så håller barn på."

För så håller barn på........   Du kan inte svenska för du kan inte säga mitt namn.

 
Föräldrarna tar åt sig.
De blir sura och går hem och sätter sig vid köksbordet och skriver.
De skriver brev. Som man gjorde förr.
De skriver att två spontanta, gulliga, busiga 5-åriga grabbar varit oförskämda. Oförskämda som sagt att de inte kan svenska för att de inte ville säga deras namn. Föräldrarna är missnöjda. De vill uttrycka sin missnöjdsamhet över barnen som uttryckt sig på ett för dem oförskämt sätt.
De ringer inte upp föräldrarna
De tar det inte med pedagogerna (dagisfröknarna)
De skriver brev. Brev till rektorn.
 
Jag kan inte mer än bli ledsen, frustrerad och väldigt arg och irriterad.
 
Vad är det som gör att man tar åt sig?
Vad är det som gör att man går bakom ryggen?
Vad är det som gör att man inte kan sätta sig på huk med barnen och säga: jag tycker inte om när du säger så för jag tar illa upp. Snälla säg inte så igen....
Vad är det som gör att man måste blanda in rektorn? Förskolechefen?
Vad vill dem med det? Vad tror de ska hända?
Ska vi sätta grabbarna i ungdomsvårdsskola?
 
Ibland rivs vardagsslentrianen upp. Upp av korkade, småaktiga, trångsynta och lättkränkta personer.
 
Barn är barn
Barn är fantastiska och spontana
Barn är det bästa vi har

Om

Min profilbild

Towe

En 51-årig tjej med tokhumor och trollhumör. Bor mitt i Norrtälje med min man Frallan och barnen Albin 18 år, Hilda 15 år och Ozzy 7 år. Angelica 27 och Fredrik 25 har flyttat hemifrån

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela