Semestern slut

Så  bra semester! 
På väg. 
Hemma. 
Hemma. 
På väg. 
 
Sista veckan hyrde vi en stuga mellan Tranås och Gränna. En 1700-talsstuga som en gång i tiden var en visthusbod. Mangårdsbyggnaden hade en grund från 1600-talet. Kvinnan som ägde det var i 75-årsåldern och hade bott där sen -54. Hon berättade om två bröder som bodde där från början. De höll på med tjyvjakt och råkade skjuta en person. De fick komma i fängelse. Men efter avklarad tid var de så glada över att få vara tillbaka till gården. Det finns att läsa om och så var deras historia. Hon berättade även om en piga i skogen, som hade ihjäl barn. De hade hittat massa barnlik nedgrävda när det begav sig. Det var tragiska tider. Kanske någon gick till henne när de blev oönskat gravida och fött sin oäkting?
 
Vi badade varje dag. Det var typ 5 meter till vattnet. Ozzy levde livet. Han fick följa med tanten när de skulle se på 6 veckor gamla kattungar och han fick plocka kräftor ur sin bur och släppa dem i en hink. Han tyckte det var lite läskigt. Han lärde känna en grannpojk som han lärde att dyka. 
 
Vi var in till Tranås och flanerade
Vandrade i Gränna och köpte 30 polkagrisar
Vi cyklade på Visingsö
Vi vandrade i Vadstena
En helt fantastisk sista semestervecka. 
 
Nu ser jag fram emot att gå till jobbet imorgon. 
Ozzy vaknade i måndags och sa: nu är det bara jag och du Mamma. Han tyckte det kändes konstigt när inte Frallan var hemma. Mamma, kan du göra uppstekta pannkakor, det är vår grej det.
 
Imorgon början han mellanstadiet. Han har blivit så stor. Hilda har bara ett år kvar i gymnasiet, sen börjar allvaret. 
 
Hoppas pandeminskiten är över, så vi år åka på vår Mexicoresa i december.