Towes Blogg

En 5-barnsmors bekännelser

Hört på tåg

Publicerad 2011-07-31 13:21:53 i Allmänt,

Att åka tåg är ett bra sätt att ta sig långväga.
Vi gick på tåget på Stockholm Central, gamla hederliga Cst :)
På perrongen så går Roger, gamla hederliga Roger.
Det är inte ofta jag åker tåg numera, men när jag gör det så har han en förmåga att alltid dyka upp som tågmästare. Eller Servicevärd som det verkar heta nu...
Vi åker genom Uppland, Sörmland och ner över Östergötland. Tåget tar oss vidare mot de småländska skogarna. Gud så vackert Sverige är och ännu vackrare på sommaren. Landskapen förändras hela tiden. Är glad över att jag bor här. Sen vidare mot Skåne. Byte i Hässleholm. Tåget från Göteborg tar oss mot Köpenhamn.

Bakom oss sitter två äldre herrar. De verkar känna varandra bra. De har åkt från Göteborg på morgonkvisten. De ska göra Köpenhamn. Brevid oss sitter en skånsk surkärring. Tåget blir stannandes mitt på bron mellan Malmö och Köpehamn. Vi får hela tiden information om vad som händer. Vi är 20 minuter försenade pga nedriven kontakledning i Flen, men det vi om. Surkärringen suckar och suckar och SUCKAR! Småmuttrar. Håller du inte käften snart kärringjävel ska jag se till att du får SIMMA över Öresund!
Den hurtiga lokföraren berättar att det är en del danska tåg som är trasiga längre fram och det är därför som vi har blivit ståendes.

Herrarna bakom oss tar det piano. De är lediga det märks. Den ena säger: nu kommer gammeldansken att ta slut. Den andre svarar med nervös röst att då jäklars..... :)
Surkärringen fortsätter att sucka och säger till herrarna:  Ja herregud, jag åker aldrig tåg, men kanske tre gånger om året och alltid ska det strula på något vis. Man har ju flyg att passa, ja herregud säger hon och suckar vidare.
I Kastrup går hon av som tur är för nu rullar det vidare. Herrarna tyckte inte om henne, det märktes.

Lokföraren hälsar oss välkomna till Köpehamn och hoppas att vi trots allt haft en trevlig resa annars var det bara att klaga hos chefen. Han avlutar allt med att säga: mina damer och herrar, pågar och töser, puss och kram och nyp stjärten!

Vilken man! Vad vi alla i vagnens skrattade! Det är så men bedriver ett serviceyrke!
Toppen!
5 Carlsberg av 5
Början på Köpenhamnsresan blev så llyckad!

Hört på buss

Publicerad 2011-07-21 17:30:42 i Allmänt,

När man åker buss får man både höra och se massor och t.o.m bli förbannad!
Går på bussen som är helt full nästan.
Går längst bak. Två säten lediga...MEN de ockuperas av några fjortisars skitstora resväskor. De kollar inte ens på oss. Glor rakt fram och lyssnar på musik ur deras mobiler. Jag stirrar på tjejen som jag tänkte sätta mig brevid.
Skitungen bryr sig inte!
Jag tar hennes feta hårdskalsväska och drar ut den från sätet och lägger ner den i mittgången.
Inte en min från fjortisen.
SUCK!!
Färden mot Stockholm går fint.
Sen börjar fjortisens väska att glida utmed mittgången. F försöker hålla fast den med sin fot. Men bry dig inte, låt hennes väska åka. Hon får ta ansvar för sin egen väska. Fjortisen bryr sig inte. Fjortisens kompis som sitter längst bak i mitten säger till slut: jag kan ta min väska..
SUCK!
Sen sitter jag och lyssnar på tonårssnacket.
- jag är så himla kissnödig!
- kom med nåt nytt
- men vaddå, jag är askissnödig var 30:e minut ju. Vi måste äta när vi kommer fram. Jag är ashungrig!
- jag kan inte äta.
- synd
- meh, det går inte, jag har ju mjukisar
- meh, det är ju det ingen som ser
- jo, jag
- men vi är så snygga ändå att vi inte behöver sminka oss eller byta om
- jag bara måste hem först
- jag är ashungrig!!

Jag har verkligen glömt 1981 när jag var 14 år och världen var väldigt, väldigt liten :)

Om

Min profilbild

Towe

En 51-årig tjej med tokhumor och trollhumör. Bor mitt i Norrtälje med min man Frallan och barnen Albin 18 år, Hilda 15 år och Ozzy 7 år. Angelica 27 och Fredrik 25 har flyttat hemifrån

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela