Towes Blogg

En 5-barnsmors bekännelser

Halvtid

Publicerad 2017-12-26 16:48:07 i Allmänt,

Då har äventyret nått halvtid. 
Halva tiden har gått. 
Tur halva tiden är kvar. 
Vi har mött apor, ormar, spindlar, myror och kackerlackor. Simmat bland fiskar och sett elefanter på håll. Vandrat över stock och sten och kännt på vattenfall. Sett färggranna fåglar och fjärilar och hört tuppar som gsl. Tycker faktiskt att både Ozzy och Hilda tar det bra när det gäller krypen.  Ozzy är hjälte och tar papper och fixar undan spindlar på ungarnas toa. 
 
Ozzy är inne i värsta trotsskovet. Uppkäftig. Svär som en borstbindare och säger nej till i stort sett allt. Då blir det platt-förbud och han fattar grejen...ett tag iaf
 
Vi har varit på Koh Lanta nu i 10 dagar och beger oss imorgon till Koh Ngai.  Lite paradisstrand sitter inte helt fel i några dagar. Jag skriver dagbok varje dag. Men glömmer ibland bort det och får tänka noggrannt för att inte missa något. 
 
Vi trivs med att bada varje dag. Vi äter gott överallt. Men inget slår första stället på Koh Pu. Vi blir brunare för varje dag men smörjer in vår ljusa hy tusen gånger om. Ändå blir vi brända och stackars lillfisen får brända kinder och läppar. 
 
Han den trotsiga fullvuxna tonåringen fyllde 6 år i går och vi firade med tårta jag hade beställt.  Eftersom grädde smälter i värmen var den gjord på. vaniljsmörkräm...inte min favorit. Mysdag!
 
Hoppas ni hade en fin jul. Vi käkade kass BBQ men annars mys. Man blir dagvild här. Vi kollar in våra mobiler för exakt dag. 
Nu är klockan 22.45 och dax att sova. 
Puss och kram
 

Julkänsla

Publicerad 2017-12-18 01:28:00 i Allmänt,

Den rätta känslan infinner sig inte men det är helt självmant. Loggar in på olika sociala medier och ser julgranar, pepparkakshus och julstök.  Märklig känsla. Vaddå jul? Är det jul? Nä, det är ju sommar och sol och bad. 
 
En gång tidigare har jag rest bort över jul.  Vi åkte med en annan familj till Danmark, Lökken. Angelica var 5 månader och fick sin första tand. Vi satt i ett blåsigt och kallt Danmark och nyheterna rapporterade om flygkraschen i Gottröra. 
 
Att åka till Thailand är så långt bort från stök, bök och stress att det känns riktigt skönt. Vi slappar och det ända vi våndas över är vad vi ska välja för mat. Hilda äter helst Club sandwich, Ozzy väljer chicken with cashewnötter å coconattschäjk. När Albin väljer blir det starka saker. Vad är det för dag? Jag vet inte. Vi kollar mobilerna och får svar. 
 
Vi har bott i djungeln och att komma till mer civilisation med varm dusch och AC och wifi på rummet var jätteskönt. Men vid läggdax säger ena tonåringen att det nästan är att man längtar tillbaka till Luboa Hut på Koh Pu. Alla djurläten på natten. Fläkten som dånade. Lugnet. 3 veckor kvar på vår resa. Mycket att se fram emot. 
 
Hoppas ni alla njuter där hemma. 
Det gör vi. 
Saknar er. 
Puss
 

Sista dagen på länge

Publicerad 2017-12-08 14:56:28 i Allmänt,

Äntligen dags.
Sista dagen på jobbet, på länge.
Välbehövligt och efterlängtat.
Ska försöka uppdatera under resans gång, men jag gillar inte att blogga från mobilen. Lättare och snabbare från en dator tycker jag. Så ni får glo på fejjan och insta också :)
 
Det blir en lång nedresa. Air France tidigarelade avgången, så vi måste traska runt på flygplatsen i Paris i flera timmar. Men det är säkert mycket att se på och jag har sagt till ungarna att vi får spela kort och så....
De tittade på mig som om jag vore tokig. Kort vad är det typ. Jag har i alla fall lärt Ozzy Finns i sjön, så det får det bli, tills ögona blör :)
 
Längtar så mycket nu. Vi har väntat sen i januari. Minns när jag skickade bokningsbekräftelsen till ungarna. De förstod ingenting. Inte jag heller :)
 
Spännande
Rofyllt
Varmt
Skönt
Äta gott
Se vilda annorlunda djur (Hilda hatar småkryp, ormar och annat konstigt)
Bada
Snorkla
 
Koh Jum
Koh Lanta
Koh Ngai
Phi Phi
AoNang
 
Ready for take off
 
God Jul och Gott Nytt År
 

Om

Min profilbild

Towe

En 51-årig tjej med tokhumor och trollhumör. Bor mitt i Norrtälje med min man Frallan och barnen Albin 18 år, Hilda 15 år och Ozzy 7 år. Angelica 27 och Fredrik 25 har flyttat hemifrån

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela