Tälta eller dö!

Jamen är det inte nåt man måste göra innan man kolar vippen? Ursäkta, men vem fan kom på ordet kola vippen? Nu lovar jag att jag får alla som är födda sent på 80-talet samt ALLA 90-talister på mig. För fan vem använder sig ens av ordet kola vippen? JAG! :)
 
Tälta gjorde man som liten. Hemma på tomten, på kollo, med polarna. I tält får man ligga och höra föräldrarnas sena kvällsprat. I tält blir man skrämd över kolloledarnas spökande. I tält hånglar man för första gången. 
 
Men i tält 2021 får man andnöd, hög puls och covid!
 
Vi sa godnatt och drog för alla luckor så inte morgonsolen skulle väcka oss. Somnade och...jaa jag vaknade kl 02.00 av fåglarna tyckte jag. Asså, varför har fåglar börjat kvittra redan vid 2?? Men jag kände att jag var andfådd. Drömde att det brann på mitt bröst och att jag försökte ropa på Frallan men fick inte fram ett ljud. Men det var ingen mardröm. Fast jag var vaken så kunde jag knappt andas och hjärtat slog. Satte mig upp och det var fuktigt på tältduken, så mina kläder blev fuktiga och det kom droppar från väggarna. Frallan vaknade han också. Vi började prata och han trodde han fått covid. Samma symtom som jag. Båda kände av huvudvärken. Öppnade upp vädringsluckan i bak, för där skulle i alla fall inte solen blända oss. Vi tog två alvedon och somnade om. 
 
På morgonen kändes allt bra. Ozzy berättade att han hade huvudvärk på natten när han vaknat och han kunde knappt andas. VA?? Samma symtom...Ja, men just det...vi hade ju bestigit Everest och hade dåligt med syre. Det var ju det. Men herregud, sa syster S, ta alvedon och sen somna, ni kunde ju dött av koldioxidförgiftning. Njae inte riktigt, men kändes inte bra. 
 
Nästa gång blir det under bar himmel, med eller utan mygg. Eller så får vi ta med varsin pappåse att andas i. 
 
Tälta eller lev!