Towes Blogg

En 5-barnsmors bekännelser

Bra dag

Publicerad 2013-05-27 18:20:25 i Allmänt,

Idag har jag haft en bra dag.
Den började i kaos kan jag säga.
Först kissar han på hallmattan. Duscha, skölja sand, sand, sand. Dripp dropp genom lägenheten.
Sen vill jag att han ska lukta på fina blommorna och blomvattnet rinner ner i hans yoghurt...suck.
Sen ska det så klart bytas blöja precis i sista sekund innan vi ska åka. Stön!

Kommer ner till bussen och jag struntar att krångla mig på då jag ser att det redan finns en barnvagn. Väntar i tio minuter på nästa så jag är först. Den rullar in sakta. Jag börjar göra mig beredd. När bussen stannar in dyker han upp. Gubben från helvetet! Han luktar illa och har för stora kläder. Kommer som ett jävla jehu med sin rullator. Vill liksom tränga sig in före mig. Grymtar och säger nåt som jag inte riktigt uppfattar. Men han är sur på mig. WHY? Jag säger åt honom: Du, jag var först här!! Han är tvungen att vänta på sin tur och sen går han och sätter sig. Precis innan bussen ska åka så reser han sig med sin magnumglass. Blir rädd att han ska tappa den i Ozzys vagn. Han lämnar bussen. WHAT??!!
Vid Donken kliver det på 1...nä 2 barnvagnar...men asså, ta nästa buss. Inte nog med det. En tjej i rullstol. Vad är det här?
Jag får hjälpa till och byta plats på min vagn och det lyfts och stånkas rullstol och tjejen, kärringen i rullstolen säger: I´m heavy. Joru, det vet jag nog fan. BANTA!!

En dag som var helt i kaos på förmiddagen, men som avslutades bra. Med dottermys, långpromenad och får och hästar och gamla statarlängor och forntidsgravar. Ozzy missade allting. Han sov :)

Det bästa med mitt jobb är att man får ledigt på vardagarna ibland och det är då man ska passa på att njuta. Njuta av sin lille son som slipper vara på dagis. Njuta av småbarnstiden så mycket som möjligt. Snart är han lika stor som Angelica 22 år och bjuder på fika i sin egen lägenhet.

<3 <3 <3

Helgmys och olika sorters kärringar

Publicerad 2013-05-26 14:43:37 i Allmänt,

En helg ledig. TACK!
Det behövde jag efter allt som varit jobbigt sista tiden.
Var till jobbet och pratade och sen hem. Första sjukskrivningen på åratal. Slowmotion-Towe. Ligga på soffan är kanon. Ligg där sa en kvinna och plinga med klockan :) Kunde inte annat :)
Ungarna käkade chips, som luktade asäckligt och själv drack jag vatten.

Lördagen var den stora blomsterdagen. Ååå vad jag älskar blommor. Det är så härligt att gå där inne på Blomsterlandet och dofta in och dofta in och dofta in. Underbart. Handlade till vår lilla, lilla balkong. Önskar att vi hade en mycket större, eller en altan eller en egen plätt. Men, men man gör så gott man kan med det man har.
Fick en kopp kaffe hos syrran medan vi satt och mumlade och grymtade som kärringarna i Helt hysteriskt. Blir man så här när man närmar sig över 50? Skvallrar och håller på?

Apropå kärringar!!! När jag skulle handla jordgubbar så stod jag och valde bland kartongerna. De är inte så stora och röda just nu :( En sak jag gör är att använda ögonen. Lyfter också alltid på backarna för att ta ur en back längre ner. Det kommer jag fortsätta att göra efter gårdagens händelse. En kärring!!! i min ålder eller kanske yngre, tog sina fula fingrar och norpade en jordgubbe ur en av lådorna. La den gröna kvisten i lådan och tuggade och mumsade. Fy fan!! Jag fann mig inte. Blev bara förbannad. Så oförskämt! Gör hon så när hon ska testa bananer också eller öppnar hon falukorven och tar sig en tugga? KÄRRING!

Vi var på lekplatsen och en kärring ropade och hejade. En finska som lät som hon sluddrade men det visar sig att hon ropar på Frallan. Hallå, du, hallå, kan du hjälpa mig? Behöver lyfta en TV från mitt rum till det andra. Han går dit och hjälper till. Hilda säger: tänk om hon har rövat bort Frallan nu??? Då jäklar säger Albin, slår jag ihjäl henne...oj...UNGAR! Jag gick fram och kollade om han hade kyssmärken på halsen, men inget syndes ;)
Jag tror att jag och ungarna ser på för mycket dålig film hahaha.

Nej, nu ska jag fixa till Hilda som ska förvandlas till en rollkaraktär som heter duga inför kvällens musikal i Norrtälje Kyrka :)

Tjingelingeplingsingdingdingking!!!Röra

Publicerad 2013-05-24 18:15:14 i Allmänt,

En enda stor röra
En enda stor bubbla
En röra med frustration
En röra med kärlek
En röra med ondska
En röra med omtanke
En röra med smärta
En röra med kaos
En röra med familj
En röra med starka band
En röra med tappade fotfästen
En röra med tornados
Så kan man sammanfatta allting

Om

Min profilbild

Towe

En 51-årig tjej med tokhumor och trollhumör. Bor mitt i Norrtälje med min man Frallan och barnen Albin 18 år, Hilda 15 år och Ozzy 7 år. Angelica 27 och Fredrik 25 har flyttat hemifrån

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela