Det är kris och kaos

Syrien, flyktingar och hemska bilder!
 
Man visar det lilla barnet i vattnet. Det lilla barnet var inte där på semester och badade i vattenbrynet. Det lilla barnet har flytt för sitt liv. Från sin trygghet. Sitt hemland. Med sin mamma och pappa och säkert en massa syskon tar han sig över vägar, berg och vatten. Han tar sig från sitt land där han alltid varit. Där hans föräldrar varit. De har säkert betalat stora summor för att fraktas i en överfylld båt över Medelhavet. Det går inte som de tänkt.
 
De kommer till en tågstation i Ungern och hoppas på att få sitta i tåget som ska ta dem till Tyskland. De har betalat biljett och vill kliva på. De hindras! De hindras av polisen med pistoler och batonger. En förtvivlad familj slänger sig över rälsen för att greppa det sista unset av hopp. Friheten finns i Tyskland. Men de får inte åka. De vägras åka med tåget. Tåget kan ta dem till ett läger med hundratals människor. Ungern vill inte ha dem där. De kommer få åka tillbaka. Tillbaka till otryggheten och kriget. Ungerns ledare säger att de inte vill ha in muslimer. Muslim, jude eller kristen. Vad har det för betydelse? Vi måste ju hjälpa varandra. Hjälpa de nödställda.
 
Många dör. Många kvävs. Många drunknar. Många får aldrig uppleva friheten. Hela världen håller andan. Hela Europa svämmar över. Hjälporganisationerna visar upp sig. Vi får nummer att sms:a, ringa och swisha. Vi som kan. Vi gör det. Vi gör vad vi kan. Vi måste!
 
 
 
 

Kommentera här: