Barn i hamnen -Tack kommunen

 

Hej!

Igår flanerade vi i hamnen. Vårt barn åkte sparcykel och hängde i klätterställningen. Vi tycker om att vara där. Vi kan sitta på en bänk och han kan åka runt och vi behöver inte vara rädd för bilar.

Samtidigt åker två andra pojkar på sina kickbikes där. Miljön känns inbjudande för alla och framförallt barn.
Efter en stund kommer ägaren till restaurangen på Norrteljebåten ut. Han går fram till de två kickande pojkarna och säger åt dem att inte åka på trädäcket, utan hålla sig på betongen. Deras lek störde hans gäster, att ljudet låter in till båten. De åkte inte inne bland bord och stolar på hans uteservering. De åkte utanför, vilket även vår son hade gjort strax innan och massor av andra människor kommer göra ju varmare väder det blir.
"Norrtälje Hamn
Upptäck en levande stadsdel för barn, båtar och bad"
Så lyder ju er slogan/tema. Men känns inte bra när näringsidkare ber barn lämna området. Jag gick fram till pojkarna som var ledsna och förvånade. De visste om temat gällande barn då t.o.m byggjobbarna som fanns där tidigare berättat för dem hur det skulle se ut och att ytorna kunde nyttjas av barn.
De som har sina restauranger där borde få veta hur er slogan lyder och hur hamnen kommer utvecklas. I annat fall bör skyltar komma upp om vad man inte får göra där eller är det så att man inte får vistas utanför båtens långsida bör det finnas en tydlig markering.
Barn är barn. De låter och tjoar. De skrattar och gråter. Deras leksaker kommer alltid låta. Hamnen är för alla och tråkigt om nån slutar besöka den för att restaurangägare ska ge folk olika tillsägelser.
Tack för ordet

Hej Towe!

Tack för ditt mail!

Barnen har all rätt att vistas, leka, hänga åka kickbike eller annat i Norrtälje Hamn likväl som på andra allmänna platser. Det är som du beskriver en del av visionen för Norrtälje Hamn och våra värdeord är En Levande stadsdel för Barn, Båtar och Bad!

Det är jättetråkigt att barnen blivit tillsagda att de inte får vara där. Området är till för alla! Vi får helt enkelt informera näringsidkare i Norrtälje Hamn och påminna dem om visionen.

Vi tror möjligen att den situation som uppstått kan vara ett "inkörningsproblem", som uppstår till följd av att endast en liten del av Hamnpromenaden med dess klippor och bryggdäck är färdigställd. På sikt, när klipporna breder ut sig hela vägen fram till kommande Hamntorget, så tror vi att klipporna och kringmiljön ska räcka till för alla behov: Lek, stilla umgänge, kontemplation, solbad med mera.

Tack för informationen och jag hoppas verkligen att ni hittar tillbaka till hamnen igen, med lek, vila, picknick eller annat trevligt.
Tveka inte att höra av dig om det skulle vara något annat eller om samma situation skulle uppstå igen.

Kommentera här: